Güney Kore kadın gücü tamirat girişimi

Güney Kore’de kadın olmak gerçekten zor. Hem de hiç azımsanmayacak biçimde. Kore’de Kadının Adı Yok desek hiç de abartmış olmayız. Daha önce yazmış olduğumuz yazılarda da elimizden geldiğince bu konuya değinmeye özen gösteriyoruz. Bu yazılarımızdan bazılarına göz atabilirsiniz.

Kore gibi bir ülkede cinsiyet ayrımcılığına ait oranların yüksek seviyelerde olması bizler için pek de anlaşılabilir bir durum değil. Diğer yandan bu konu tamamen kültürel ve bölgesel. Özellikle doğu kültüründe genel olarak kadının adı gerçekten yok. Örneğin 2. dünya savaşı sırasında Japonya’nın Koreli kadınlara yaptığı zulüm yürek parçalayan cinsten. Konunun detayını Barış Heykeli adlı yazımızdan okuyabilirsiniz.

Güney Kore Kadın Gücü Tamirat Ekibi Girişimi

Güney Kore’de Kadın Olmak Zor

Tüm bu konuların bileşkesi olarak gerek kültürel baskı, gerek hayat standartlarının yüksek olması gibi koşullar Güney Kore’de kadınları yalnız yaşamaya itiyor. Aynı zamanda cinsel istismar, taciz vb. vakalar sebebiyle de farklı girişimlerin doğmasına da sebep oluyor.

Ahn Hyung-seon kendisi de uzun yıllar yalnız yaşamış ve ihtiyaç halinde çağırdığı tamircilerden hep tedirgin olmuş. Kore toplumunun kanayan yarası olan Günye Kore’de kadın istismarı söz konusu olunca tamamen kadınlardan oluşan bir tamir ekibi kurmaya karar vermiş.

Çocukluğundan beridir tamir işlerine de merakı olan Ahn Hyung-seon kendisini bu konuda oldukça iyi bir şekilde yetiştirmiş. İş fikrini hayata geçirmeye karar verdiğinde de kendisi gibi kadınlardan oluşan bir ekip kurarak girişimini başlatmış.

Güney Kore’de Kadın Gücü Tamirat Ekibi Hizmetinizde

3 Milyondan fazla kadının yalnız yaşadığı Kore’de, girişimini duyan kadın müşterileri tarafından oldukça rağbet görmeye başlamış. Geçen sene itibarıyla da girişim olarak 500 evde Kadın Gücü Tamirat Ekibi olarak tamirat yapmışlar.

Kadınlara yönelik negatif ayrımcılığın iş hayatında da yaygın olduğu Güney Kore, bu tarz girişimler ile bu konudaki kabuğunu kırmaya çalışıyor olabilir mi? Erkeklere nazaran daha düşük maaş, terfi ettirilmeme vb. konularda da Güney Kore toplumu kadınlara gerçek anlamda haksızlık eden bir toplum…

Kadına yönelik istismar ve negatif ayrımcılık bizim de çok yabancı olduğumuz konular değil malumunuz. Peki benzer tamirat durumunda yalnız yaşayan bir kadın olsanız Kadın Gücü Tamirat Ekibini çağırır mıydınız?