2021 K-Pop Festivali Çevrimiçi Düzenlendi

Kore Kültür Merkezi’nde K-Pop hayranlarının heyecanla beklediği, ‘2021 K-Pop Festivali’ çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanında gelen yarışmacıların katılımıyla düzenlenen yarışmada, Asya Çelebi, Itzy grubunun ‘Mafia In The Morning’ şarkısı ile sergilediği performansta dans kategorisinde birinci olurken, Perihan Gül, Jessi’den STAR şarkısıyla vokal alanında birinci oldu.

Kpop için 6 Takım Dans ve 5 Takım vokal

Her yıl K-Pop hayranlarının heyecanla beklediği ‘K-Pop Festivali’ bu yıl Kore Kültür Merkezi’nde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. İzmir, Mersin, İstanbul gibi Türkiye’nin çeşitli yerlerinden katılımcılarla düzenlenen festivalde 6 takım dans ve 5 takım vokal kategorisinde yarıştı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park, bu yılki festivalin Koronavirüs salgını sonrasında Kore Kültür Merkezi’nde düzenlenen çevrim içi ve yüz yüze gerçekleştirilen hibrit bir etkinlik olduğuna dikkati çekerek, K-Pop Festivali’nin Koronavirüs yüzünden zor geçen günlerde herkes için eğlenceli geçmesini dilediği belirtti.

Festivalde yarışmacıların performanslarına puan vermek için jüri olarak Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park, Hacettepe Ankara Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Ana Bilim Dalı Dr. Tunca Arıcan, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Selçuk Göldere görev aldı.

Yarışmada jüri tarafından, vokal alanında yarışan yarışmacıların; vokal gücü, telaffuz, sahne hakimiyetine, dans alanında yarışan yarışmacıların ise; koreografi, dans tekniği ve sahne hakimiyetine göre değerlendirme yapıldı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda hem vokal hem dans alanında her iki alanda üçüncülük ödülü alanlara 300 dolar, ikincilik ödülü alanlara 500 dolar ve birincilik ödülü olarak da 700 dolar verildi.

Asya Çelebi ve Perihan Gül

‘2021 K-Pop Festivali’nde sergilenen performansların ardından zorlu puanlama için kalemi eline alan jüri, kazananları belirledi. Asya Çelebi, dans kategorisinde Itzy grubunun ‘Mafia In The Morning’ şarkısı ile sergilediği performans ile 700 Dolarlık birincilik ödülünü kazanırken, vokal kategorisinde aynı ödüle Perihan Gül layık görüldü. Dans kategorisinde 500 Dolarlık ikincilik ödülünü RISE UP ekibi alırken aynı ödülü vokal kategorisinde Gülben Dilara Eratalay kazandı. 300 Dolarlık üçüncülük ödülü ise, I’on Cover Team ekibine verilirken, vokal kategorisinde Berkay Demir aynı ödüle sahip oldu.

Kaynak: www.t24.com.tr