
Kore Sığınmacı G1 Vizesi, Almak Kolay mı?
- 06/12/2019
- 0
Son zamanlarda bu vize türüyle alakalı çok soru geldi. Konuyla alakalı bilgilendirme istendi. Bizde yaptığımız araştırma ve bilgileri sizlerle paylaşalım.
Halk ifadesiyle iltica, sığınma vizesi ve G1 vize olarak bilinen G-1 vizesi çeşitli kategorilere ayrılmıştır. Örneğin: endüstriyel kazalar ve aile ferdi (G-1-1), hastalıklar veya kazalar sonucu tıbbi tedavi gören veya siz böyle bir kişinin refakatçisiyseniz. (G-1-2), bir davaya veya mahkemelik bir durum (G-1-3), mülteci statüsü (G-1-5), fuhuş mağduru mağduru, vb. (G-1-11), Tedavi ve Rekürasyon vizesi / hasta (G-1-10)
Aşağıdaki durumlarda G-1 vizesi için başvurabilirsiniz:
– Endüstriyel kazaların tazminatını talep ettiniz
– Bir hastalık veya kaza için tıbbi tedavi görüyorsanız
– Bir Davaya karıştınsa
– Ülkende Gecikmiş borçlardan dolayı yargılanıyorsan
– Siyasi mülteci statüsü için başvuru yaptıysanız
– Mülteci statüsü alamadığınız takdirde, insani gerekçelerle Kore’de kalmak isterseniz.
– Hamilelik ve doğum gibi insani nedenlerle Kore’de kalmanıza izin verilir.
– Uzun süreli tedavi süreci gerektiren yabancı bir hastaysanız
– G-1 statüsü için verilen hibe, cinsel suçlara maruz kalma gibi insani gerekçelerle göz önünde bulundurulmalıdır.
Gerekli belgeler
Bunlar G-1 vizesi veya Vize İhracı Onayı için başvururken gerekli olan genel belgelerdir. Bireysel davalara dayanarak, diplomatik bir misyon başkanı, davetin gerçekliğini ve davetlinin ve davetlinin niteliklerini incelemek için gerekli görülmesi halinde ilave belgeler talep edebilir / çıkartabilir.
- Vize Başvurusu / Vize Verme Onayı
- Geçerli pasaport
- Bir standart boyutlu fotoğraf
- 30 bin won ücret sadece kimlik kartı için çoklu kişi ve ailelerde 50 bin won
- Gerekçenizi kanıtlayan belgeler
İlave dökümanlar
Yurtdışındaki her diplomatik görev, duruma göre, farklı türlerde belgeler gerektirebilir. Örneğin, yabancı hastalardan tanı gibi hastalıkları kanıtlayan belgeler, bir Koreli / yabancı tıp enstitüsü tarafından verilen doktor notları vermeleri istenebilir. Ayrıca, bir Kore hastanesinde rezervasyonlarını veya doktor randevularını ve aile üyeleriyle aile ilişkilerini kanıtlayan vb.
Maksimum Kalma Süresi
G-1 vizesinde azami kalış süresi 1 yıldır. 6 ayda bir uzatılır.
G-1 Vizesiyle Çalışma
İnsan hakları ihlal edilmiş olan G-1 vize sahiplerine ve G-1 vize Mülteci Statüsü adaylarına vizeleri dışındaki faaliyetlerde bulunmalarına izin verilir. İlk 6 ay hiçbir yerde çalışamaz. 6.aydan sonra çalışma iznine başvurmak için, amaçlanan çalışma alanının özel gereksinimlerini ve kriterlerini sağlamanız gerekir. Bölgesel göçmenlik bürosuna başvurmalısınız.
G1 Vize başvurusu ne kadardır?
ÜCRETSİZ ! G1 Vize Başvuru formunu doldurmanız ve size en yakın göçmenliğe getirmeniz yeterli. Alınan veya sizden talep edilen ücret sadece ID (kimlik) kart ücretidir. Kartın tekrar çıkarılması veya her başvuruda işlem parası her defasında alınır. Bazıları G1 vizesi için 300 bin ile 500 bin won arasında evrak doldurma ve başvuruya yardımcı olma adı altında para alanlar var. Onlara da dikkat edin. Endişelenmeyin kaçak durumdayım göçmenlik ofisinde beni yakalarlarsa diye düşünmeyin sizi yakalamıyorlar. Türkler için söyleyecek olursak; eğer 90 günü ihlal ettikten sonra G1 vizesine başvuru yapacaksanız ihlal ettiğiniz günlerin cezasını ödedikten sonra başvuru yapabilirsiniz. Her ay için ortalama 100 bin won’a varan ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz.
G1 Vizesi alan ne kadar para desteği alıyor?
Asgari geçim veya kira ücreti olarak 350.won gibi bir rakam ödeniyor. İlk 6 ay ödeme yapılıyor ve genelde kira sözleşmeniz varsa ev sahibinin hesabına yatıyor. Size direkt elden vermiyorlar. İlk 6 ay hiçbir şekilde çalışmanıza müsaade edilmiyor ve kaçak olarak çalışır ve yakalanırsanız da vizeniz iptal oluyor. 15 gün içerisinde de ülkeyi terk etmeniz isteniyor. 6 aydan sonra da genelde asgari ücretli iş bulabiliyorsunuz. Sığınma gerekçenize göre değişiklik göstermekle beraber ülkenize bu vizeyle gidip gelebilirsiniz. Diliniz varsa bu fark edebilir. G1 vizesi alanların Seul’un merkezinde yaşamaları imkansız gibi. Çünkü işsiz ve parasız yaşamak zor. Genelde küçük şehirlerde yaşıyor ve çalışıyorlar.
Başka ülkelerin sığınmacı ve mültecilere sağladığı sosyal imkanların çoğu Kore’de bulunmuyor. Şartları zor da olsa Türklere 90 gün vizesiz giriş olduğu için ilk giriş kapısı olarak görülüyor. Avrupa veya Amerika vizesi alamadığı için 1- 2 yıl zorluklarına katlanıyor.