Busan

Busan’a Nasıl Gidilir?

Busan
Busan

Busan’a yapacağınız yolculuk KTX, otobüs veya özel arabayla olabilir. Seul’dan Busan’a yolculuk biraz uzun süreceği için dinlenmiş ve uykunuzu almış bir şekilde geziye başlamanızı tavsiye ederiz.

Busan’a Ne Zaman Gidilir?

Bu arada Busan’a gidecekseniz kesinlikle yazın gitmeyin. İlkbaharın ya da sonbaharın serinliğinde gitmenizi tavsiye ederiz. Özellikle Ekim-Kasım tavsiye edilen aylardır. Çünkü, diğer türlü yazın hem nemli hem sıcak, hem yağmurlu, Busan çekilmez olur. Sadece denize girme planlı bir gezi ise yazın olabilir.

Busan kaç günde gezilir?

Seul’dan Busan’a zamanın büyük kısmı yollarda geçtiği için Busan için bir gece, iki gündüz ideal denilebilir. Seul’un yoğun iş koşuşturmasından ve trafiğinden biraz uzaklaşmak, kafaya dinlemek için günübirlik veya iki günlük Busan’a gezi size de iyi gelecek. Busan’da gezilecek yerlerin başına da Türk Şehitliğini koymanız en doğrusu seçim olabilir. Çünkü şehitlerimize selam vermek, hatırlamak ve onlara şükranlarımızı sunmak ilk önceliğimiz olabilir.Biz Türk şehitliği desek de sadece Türk şehitleri değil 1950-1953 Kore Savaşı’na Birleşmiş Milletler’e ait şehitlikte 1005 Türk şehidi yatmakta.

Geze geze de Gidilemez mi?

Busan’a arkadaşın arabasıyla geze geze ve yollarda mola vere vere tıpkı bizim kamyoncuların uğradığı dinlenme tesislerine  de uğrayarak ayrıca dinlenme tesisi tecrübesi edindik. Busan, hep Eminönü – Karaköy taraflarına hatırlattı. Ara ve dar sokakları balıkçı dükkanları, insanların sıcakkanlılığı veya küçük geleneksel marketleri bizim İstanbul’un sokaklarını geziyormuş hissi uyandırıyor. Eski dar sokaklar dediğimize bakmayın köprüleri ve gökdelenleri ile geleneksel ile modernin bir arada olduğu güzel bir şehir Busan.

Busan Denilince Akla Ne gelir?

Şehitlik, balık, deniz ve festivaller.. Busan denilince film festivalleri ve fuarlar akla geliyor. Hatta Uluslararası Busan Film Festivali’nde ödül alan eserler, caddelerde yerlere sanatçısının eli ve imzası ile sunulmakta. Bu ve benzeri uygulamalar Amerikadan esinlenmiş diyebiliriz. Busan denilince akla gelen diğer bir şey de balık pazarı. Okyanus balıklarının envai çeşitlerini görebileceğiniz hatta hemen orada seçip yiyebileceğiniz balık pasaj veya hallerini gezmek gerek. Ya da sokak satıcılarından geleneksel Kore atıştırmalıkları satan teyzelerden tadımlık bir şeyler alınabilir. Balık pazarı olsun seyyar satıcılar veya aya üstü yemek satanların çoğunluğu 60-70 yaşlarındaki teyzelerden oluşuyor. Bizim ağız tadımıza uygun olmasa da değişik İpek Böceği gibi ürünlerin satıldığı tezgahlar da var.

Busan’da Nerelere Gidilir?

Seul’da tapınaklara doymadıysanız Yonggungsa Tapınağı, Ahtapotları kesip canlı canlı yedikleri Jagalchi Balık Pazarı’na, şehrin orta yerinden denize girebileceğiniz temiz kumlara uzanabileceğiniz Gwangalli Plajı, turist çekmek için yapılan cam bir köprüde uçurumun üzerinde yürürken ilginç ada kayalıklara bakabileceğiniz Oryukdo Skywalk ve yine turistler için düzenlenmiş popüler merkez Gamcheon Kültür Köyü gibi birbirinden güzel yerleri gezebilirsiniz. Ama dediğimiz gibi bizim için Busan’da gezilecek ilk yer, tabi ki de milli duyguların derinden yaşandığı Kore Türk Şehitliği olmalı.

İstanbul Boğaz manzarasını özleyenlere Busan’da çıkacağınız gece gemi turunda, ışıl ışıl güzel manzaralarla karşılaşacaksınız.